75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber
En liten skiva gräddglass vanilj servering
Så här gör du
1) Sätt ugnen på 200°C.
2) Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 kaka).
3) Smält matfettet.
4) Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
5) Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
6) Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och matfettet i smeten. Häll smeten i formen. Strö på rabarbertärningarna (skurna i ca 1 cm stora tärningar) och kardemumman.
7) Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter i min nuvarande ugn är det 30-40 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.
Servera med en liten skiva gräddglass vanilj.
Receptet kommer från ica.se http://www.ica.se/recept/rabarberkaka-713600/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar