lördag 24 maj 2014

Rabarberkaka


För några dagar sedan gjorde jag en helt fantastisk Rabarberkaka som ett test och den blev populär, så idag har jag gjort den igen. Det fins väl inget bättre än en kaka som smakar försommar så mycket som rabarberkaka eller Rabarberpaj. Men i år har denna enkla kaka tagit överhanden.

75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber
En liten skiva gräddglass vanilj servering


Så här gör du

1) Sätt ugnen på 200°C.
2) Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 kaka).
3) Smält matfettet.
4) Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
5) Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
6) Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och matfettet i smeten. Häll smeten i formen. Strö på rabarbertärningarna (skurna i ca 1 cm stora tärningar) och kardemumman.
7) Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter i min nuvarande ugn är det 30-40 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.
Servera med en liten skiva gräddglass vanilj.

Receptet kommer från ica.se http://www.ica.se/recept/rabarberkaka-713600/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar