Denna goda sallad gjorde jag till midsommar i år. Vi åt den tillammans med plockmat (klassiskt midsommarbord). Jag provade även att göra den några dagar senare till en grillas nötbit och då blev den fantastiskt god. Då hade jag bara köttet, salladen och ett surdegsbröd.
250 g jordgubbar
150 g babyspenat
1/2 rödlök
1 dl svarta kalamataoliver
100 g grekisk fetaost
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk olivolja
1,5 msk Vitvinsvinäger med fläderblomssmak (Fläderblomsvinägern görs på liknande vis som häggblomsvinägern)
1 tsk honung
Så här gör du:
Detta recept är gjort för 4 portioner.
Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor.
Skölj och torka spenaten.
Skala och strimla rödlöken fint.
Blanda allt i en skål med oliver och smulad fetaost. Tillsätt salt och peppar.
Vispa ihop olivoljan med vinäger och honung. Häll över salladen och blanda noggrant.
Receptet kommer från ica, sedan har jag modifierat det så som jag ville ha det.
http://www.ica.se/recept/jordgubbssallad-531121/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar